Mailserver aanpassen in Gmail (WL)

In deze HelpDoc leggen we uit hoe u uw serverinstellingen kunt aanpassen in Gmail op Android.

Stap 1. Navigeer naar de instellingen

In onderstaand filmpje ziet u hoe te navigeren. Let op: de filmpjes in deze tutorial spelen de hele tijd automatisch af. De filmpjes duren ongeveer 10 seconden.

Open Gmail. Klik linksboven op de 3 streepjes om het zijmenu te openen. Onderaan het zijmenu vindt u een knopje "Instellingen". Klik in de instellingen op het emailaccount dat u wilt aanpassen. Klik vervolgens op "Instellingen inkomende mail".

Stap 2. Wijzig de serverinstellingen voor inkomende mail

Vul hier de nieuwe naam van de server in: ams103.yourwebhoster.com (in de afbeelding hieronder staat als voorbeeld ams026.yourwebhoster.com, maar u moet ams103.yourwebhoster gebruiken). Mocht de poort nog niet op "993" staan, zet deze daar dan gelijk ook op en vink SSL/TLS aan.

Stap 3: Wijzig de serverinstellingen voor de uitgaande mail

Na het instellen van de serverinstellingen voor inkomende mail, moet u ook de serverinstellingen voor de uitgaande mail aanpassen. Dat doet u in het vakje hieronder. Hier gebruikt u poort 465, en ook weer SSL/TLS.

Stap 4: Testen

Als laatste is het verstandig om even voor de zekerheid te testen of alles werkt. Stuur bijvoorbeeld een testmailtje. Mocht dat niet werken, controleer dan alle instellingen voor de zekerheid nogmaals. Mocht dat ook niet werken, dan kunt u contact met ons opnemen.